Usein paras lääke kipuun on liike

 

Melkein kaikilla tuki- ja liikuntaelimistön kivuista kärsivillä ainakin yhtenä osasyynä kipuun on kehon lihaksiston epätasapaino. Monella kivut johtuvat lähes yksinomaan tästä syystä!

Lihasepätasapainolla tarkoitetaan tilaa, jossa osa lihaksista on päässyt kiristymään ja jumiutumaan, ja osa lihaksista heikentymään. Toimiakseen oikein kehon lihasten tulisi olla joustavia ja vahvoja.

Kireän lihaksen verenkierto ja aineenvaihdunta eivät toimi optimaalisesti. Kireät lihakset jäykistävät niveliä vähentämällä niiden luontaisia liikeratoja. Kireät lihakset huonontavat ryhtiä, ja tekevät liikkumisen kankeaksi ja jäykäksi. Kireät lihakset aiheuttavat kipuja ja kolotuksia. Joustavat lihakset luovat hyvinvoivan kehon!

Heikentyneet lihakset eivät tue kehoa optimaalisesti. Hyvässä kunnossa olevat kehon tukilihakset tukevat mm. selkääsi, niskaasi, lantiotasi, olkapäitäsi ja polviasi. Hyvässä kunnossa olevat tukilihakset saavat kehosi ryhdikkääksi ja vahvaksi, ja suojaavat lisäksi niveliäsi.

Ohjaamme MyBackMoves -sivustolla sinulle yksinkertaisia ja mukavia liikkeet, joiden avulla voit saada olennaisesti vähennettyä tuki- ja liikuntaelimistössäsi ilmeneviä kipuja. Ohjaamme sinut venyttelemään kireitä lihaksia, saamaan liikkuvuutta jumiutuneisiin kehon alueisiin ja vahvistamaan heikentyneitä lihaksia.

Ota kivuistasi niskalenkki helposti ja turvallisesti MyBackMoves -liikkeiden avulla!

 

Millaisiin kipuihin MBM-liikkeet auttavat?

MyBackMoves -liikkeiden avulla voit saada apua mm. seuraaviin vaivoihin:

 • Alaselän kipu ja jäykkyys
 • Niska/hartia -kivut ja jännitysniska
 • Niskaperäinen päänsärky
 • Polvivaivat
 • Olkapään kipu
 • Rintarangassa ja lapaluiden välissä ilmenevä kipu ja jäykkyys

Miten MyBackMoves toimii?

 1. Osta MyBackMoves, kirjaudu sisään ja valitse tarpeidesi mukaan sinulle sopivimmat ohjelmat tai liikkeet.
 2. Toista liikkeitä säännöllisesti ohjaajan turvallisen video-opastuksen avulla.
 3. Edistä liikkeiden avulla itse oman kehosi parantumista ja pidä se kunnossa myös jatkossa.

Mihin MyBackMoves perustuu?

MyBackMoves -liikkeet auttavat sinua saamaan kehosi lihakset optimaaliseen tasapainoon. Tämä tarkoittaa, että kehosi kireät ja jumiutuneet alueet saavat joustavuutta ja liikkuvutta, ja kehosi heikot kohdat vahvistuvat. Kun kehosi saadaan tasapainoon, ja lihastesi verenkierto ja aineenvaihdunta tämän myötä paremmiksi, usein myös kivut vähenevät olennaisesti!

MyBackMoves -liikkeistä on sinulle apua, vaikka vaivasi ja kipusi olisikin todettu johtuvan jostakin rakenteellisesta häiriöstä kuten esim. nivelrikosta, selkärankarappeumasta, nikamansiirtymästä, yliliikkuvuudesta tai skolioosista. Hyvällä lihastasapainolla on erityisen tärkeä rooli kaikilla kehon rakenteellisista häiriötiloista kärsivillä!

Muista silti ensin konsultoida tuki- ja liikuntaelimistön tutkimukseen ja hoitoon perehtynyttä ammattilaista, jos sinulla on todettu rakenteellisia muutoksia, tai jos vaivasi ovat erityisen hankalia.

Jos joku MyBackMoves -liike jostain syystä tuottaa sinulle kipua, tai ei muuten tunnu mukavalta, jätä tämä liike tekemättä.

MyBackMovesin terapeuttiset liikkeet ovat:

 • Tarkkaan suunniteltuja, hyödyllisiä ja turvallisia
 • Selkeitä ja riittävän yksinkertaisia kotioloihin
 • Kaiken ikäisille sopivia

Kenen suunnittelemia MBM-liikkeet ovat?

MyBackMoves -liikkeet on suunnitellut tuki- ja liikuntaelinongelmiin sekä kivunhoitoon ja terapeuttiseen harjoitteluun perehtynyt moniammatillinen tiimi. Liikkeet on suunniteltu pitkän kokemuksen perusteella ja testattu toimiviksi käytännössä.

Tiimiimme kuuluvat kiropraktikko, pilatesohjaaja, kuntosaliohjaaja, akupunktioterapeutti Krista Valli, kiropraktikot Jaakko Valli ja Anu Härmä-Hietavala, hieroja, personal trainer, sairaanhoitaja Riia Mattila, pilatesohjaaja, liikunnanohjaaja, personal trainer Minna Kurjenmäki ja ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Tiina Tanskanen.